Antiek in de Sacramentskapel 2017

Antiek in de Sacramentskapel

Antiquair en meubelrestaurateur Hugo Van Baelen uit Zonhoven richt de sacramentskapel op de Abdijsite Herkenrode in met hoofdzakelijk Engelse meubelen uit de tijd van het neoclassicisme: de periode tussen 1760 en 1830. Kom de sacramentskapel bewonderen zoals je ze nog nooit gezien hebt: als een stijlvol interieur uit vervlogen tijden, met de gepaste muzikale omlijsting.

Vanaf zaterdag 10 juni tot en met zondag 18 juni kan je dagelijks (behalve op maandag!) een bezoek brengen aan deze ‘Expo Antiques’, maar er is natuurlijk nog méér te beleven op de abdijsite Herkenrode: niet te missen zijn een bezoek aan het historische belevingscentrum, aan de kruidentuin en de inspiratietuinen, aan het hedendaagse kunstwerk van Hans Op De Beeck, om te eindigen in de paardenstallen voor een frisse pint Herkenrode bier…

Van zaterdag 10 tot en met zondag 18 juni, dagelijks (10u – 17u) behalve op maandag. Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, 3511 Hasselt. Toegang gratis. www.abdijsiteherkenrode.be.

Gilde Event 2014

De eerste editie van het nieuwe evenement van de Antiekgilde, 'GildEvent '14', vond plaats van 28 november tot en met 1 december 2014. Zowel de bezoekers als de exposanten waren het erover eens dat dit initiatief beantwoordde aan de eisen die vanaf het begin door het bestuur van de Antiekgilde gesteld werden: hoge kwaliteit van de gepresenteerde objecten, een divers aanbod en laag drempelig zodat een ruim publiek bereikt wordt. Kortom: een eerste editie die vraagt voor een vervolg in 2015... Wij houden u op de hoogte!